συνέντευξη στο site:www. tralala.gr (πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες-Ιούνιος 2010)


6 Ιουλίου 2010 στις 12:50 μ.μ.

Γράφει ο/η Ριάνα Κουράκου



ΤΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ...

Το cd του συνθέτη και στιχουργού Γιώργου Ασιθιανάκη, με τίτλο ''Τα τραγούδια των κυμάτων'', περιλαμβάνει 11 τραγούδια και 2 κομμάτια ορχηστρικά. Σε τελείως διαφορετικό ύφος όλα, από ζεϊμπέκικa μέχρι και ροκ, με ωραίους στίχους, διαφορετικούς ήχους και ''ταξιδιάρικες'' μελωδίες. Πολύ καλές οι ερμηνείες και οι φωνές των τραγουδιστών.

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...

Ένα εξώφυλλο, πλήρως εναρμονισμένο με τον τίτλο του cd.

TRALALAΘΗΚΑΜΕ ΜΕ...



Ο κόσμος περιμένει με κομμένη την ανάσα τα φυλλάδια που θα κυκλοφορήσουν αύριο με πρωτοσέλιδο... εσένα!

Σβήνουν όλα τα φώτα κι επάνω σου πέφτει μόνο ένας προβολέας! Όχι αγόρι μου δεν είναι της σκηνής..., της ανάκρισης είναι! Γιατί εδώ θα τα πεις όλα, το κατάλαβες; Και δεν είμαστε ούτε ένας ούτε δύο... τέσσερεις είμαστε που θα σε ανακρίνουμε! Έτοιμος; Πάμε!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιώργο Ασιθιανάκη, θα ήθελα να μιλήσουμε για ''Τα τραγούδια των κυμάτων''!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Γειά χαρά, σε χαιρετώ κι εσένα και το όμορφο site σας!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην εποχή αυτή, που τα πράγματα στην ελληνική δισκογραφία είναι περίεργα και δύσκολα, εσύ τόλμησες να κυκλοφορήσεις ένα ολοκληρωμένο και μάλιστα διπλό cd! Πώς το ρίσκαρες έτσι;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Το τι συμβαίνει στην ελληνική δισκογραφία και γενικά στην ελληνική πραγματικότητα, είναι δευτερεύον για μένα. Το σημαντικό είναι ότι ένιωσα ότι είχε έρθει η στιγμή να κάνω αυτό το βήμα, κάτι σαν βιολογικό ρολόι δηλαδή. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το cd.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκτός από συνθέτης είσαι και νευροχειρουργός! Αυτά τα δύο πώς καταφέρνεις να τα συνδυάσεις και ποιο είναι αυτό που σε ελκύει περισσότερο;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Καλή ερώτηση. Αυτή τη στιγμή, συνυπάρχουν εκ των πραγμάτων. Τη νευροχειρουργική, τη νιώθω σαν ένα μονοπάτι που με βγάζει σε ένα μεγάλο δρόμο, καθαρά δικό μου, στον οποίο περπατώ μονάχος και για τον οποίο γεννήθηκα. Πρέπει ν' ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι που είναι δύσβατο και γεμάτο παγίδες, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να βγω στο δρόμο. Τι θα γίνει αύριο δεν ξέρω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ευχαριστώ Γιώργο Ασιθιανάκη! Περνάς στην επόμενη φάση!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ: Καλώς τον Γιώργο μου! Θα αναρωτιέσαι φυσικά, πώς και είμαι τόσο καλή μαζί σου, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν το συνηθίζω αυτό! Η απάντηση είναι απλή! Με τόσα νεύρα που έχω, σίγουρα θα χρειαστώ ένα νευροχειρουργό και σύντομα μάλιστα, οπότε καλύτερα να τα πηγαίνω καλά μαζί σου! Κι εσύ όμως πρέπει να τα πηγαίνεις καλά μαζί μου, γιατί αν δεν είσαι εντάξει ''Θα το πω απόψε σε ένα αστέρι'' και σε όλον τον κόσμο θα το πω!

Πες μου λοιπόν, ποια είναι τα σχέδιά σου δισκογραφικά και όχι μόνο για το μέλλον;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Σαν αυτές τις μελωδίες στο cd, έχω πάρα πολλές στο συρτάρι μου. Τα μηνύματα από τον κόσμο είναι πολύ θετικά, από τα ραδιόφωνα, facebook, youtube κλπ. και νιώθω ότι οι προσευχές μου- επιτέλους να αρχίσω να δείχνω τι υπάρχει μέσα μου, νιώθω ένας ωκεανός-έχουν αρχίσει να εισακούονται. Ήδη έχω βγάλει στο site μου κάποια καινούργια τραγούδια και μου έχουν ζητηθεί διασκευές των τραγουδιών του cd, ενώ όταν έρθει η στιγμή, θα κυκλοφορήσουν κι άλλες δουλειές.

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ: Αν έπρεπε να εγκαταλείψεις την ιατρική, για χάρη της μουσικής, θα το έκανες;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ναι, θα το έκανα αν άξιζε τον κόπο.

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ: Από που αντλείς έμπνευση για να γράφεις όλα αυτά τα καταπληκτικά τραγούδια;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ό καλλιτέχνης, είναι ουσιαστικά ένας <μετασχηματιστής> της κοσμικής ενέργειας.Κάτω από όλα είναι ο έρωτας, στις διάφορες μορφές του και η συσκευή γι' αυτό το σώμα μας.Όταν είναι καθαρό και δυνατό, όλα αναβλύζουν υπέροχα, με αφορμή π.χ. μια σχέση, κάτι που μας άγγιξε, ο,τιδήποτε. Εμπνέομαι από τα πάντα.

Κάθε φορά που χαλαρώνω και βιώνω μια συγκίνηση, αυτή <μετατρέπεται> με κάποιο τρόπο σε μέλωδία.

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ: Ωραία Γιώργο μου! Το επόμενο ραντεβού μας, προβλέπω να είναι στο ιατρείο σου! Περνάς στη μεθεπόμενη φάση!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑΣ

ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ: Πώς μπορούμε, όλοι εμείς που σε θαυμάζουμε, να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Μέσω του facebook και μέσω του site μου επικοινωνώ με πάρα πολύ κόσμο.

ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ: Το cd πού μπορούμε να το βρούμε;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Σε όλα τα metropolis και από την εταιρεία, στο τηλ 2117059657. Επίσης τα τραγούδια, καθώς και νέες κυκλοφορίες,

διατίθενται μέσω pay pall στο site: www.asithianakis.gr

ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ: Ευχαριστώ πάρα πολύ! Περνάς στην τελευταία φάση!

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Καλησπέρα συνάδελφε! Τί θα έλεγες να ανοίγαμε μια μουσική σκηνή μαζί, να τραγουδάω τα τραγούδια σου, γιατί εγώ με όλους αυτούς του tralala που έχω μπλέξει δεν την παλεύω άλλο!

Τέλος πάντων...πάμε να φτιάξουμε το ψυχολογικό σου προφίλ! Θα απαντάς γρήγορα και μονολεκτικά ή με μία φράση!

1. Απραγματοποίητό μου όνειρο: Αυτό που πάω τώρα να πραγματοποιήσω
2. Με αγχώνει: Η δουλειά μου
3. Με κάνει να γελάω: Η μουσική και η κοπέλα μου
4. Δημόσια ευχαριστώ: Τον εαυτό μου πού άντεξε
5. Μια ευχή για το tralala.gr: Πολλές επιτυχίες

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά κι εσύ είσαι ακόμα ένας TRALALA τύπος, που ήρθε να παίξει με τα νεύρα μου! Σε στέλνω στην κρίση του κοινού! Δώσε ένα λόγο για να σε ψηφίσουν, ως τον καλλιτέχνη του μήνα!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Όλοι μας είμαστε καλλιτέχνες του μήνα (Ο Γιώργος δέν συμμετείιχε στό διαγωνισμό)

ΡΙΑΝΑ:(BONUS QUESTION): Αν έκανες μια ερώτηση σε έναν επώνυμο, σε ποιον θα την έκανες και ποια θα ήταν αυτή;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Τι σημαίνει επώνυμος; Δηλαδή οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν έχουν επώνυμο; Οι πιο πολλοί λεγόμενοι <επώνυμοι>, που πλασάρονται έτσι, είναι μετριότητες, κατασκευάσματα της τηλεόρασης, με ημερομηνία λήξης. Οι πιο πολλοί μου είναι παγερά αδιάφοροι, κάποιοι με εξοργίζουν με το θράσος και την αναίδεια τους και με κάποιους γελάω με τη γελοιότητα τους. Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα κανένα. Άν μπορούσα μόνο, θα ήθελα να γνώριζα έστω για λίγο, το μακαρίτη το Xατζηδάκη, αυτό το τρομακτικό ταλέντο, που πέρασε απ αυτή την έρημη χώρα και τον Paul Mc Cartney που τον θεωρώ τον μεγαλύτερο τραγουδοποιό του εικοστού αιώνα.

ΡΙΑΝΑ: Γιώργο Ασιθιανάκη, σε ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι τα τραγούδια σου, να μας ταξιδεύουν για πολλά χρόνια, στα κύματα των μεγαλύτερων ωκεανών!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Σ' ευχαριστώ και γω Ριάνα μου για τα καλά σου λόγια, εύχομαι και για
σένα τα καλύτερα!