ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΟΛΑ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στις επόμενες σελίδες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα.Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα συμβουλευτείτε πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας.


Υγεία=Φυσιολογικές Συχνότητες Οργάνων/σε σταθερά ηπιο αλκαλικό εσωτερικο περιβάλλον=καλή Λειτουργία Ενεργειακών Κέντρων και Μεσημβρινών/καλή λειτουργία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους με βιοφωτόνια=ομοιόσταση.Η βάση των ασθενειών ειναι ουσιαστικά η ενεργειακή διαταραχή του οργανισμού  και η βασική αιτία αυτής(σε άλλοτε άλλο βαθμό )είναι τα αρνητικά καταπιεσμένα συναισθήματα συνειδητά και ασυνείδητα που όλοι εχουμε μέσα μας.

Κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά κανένα αν πρώτα δεν θεραπεύσει τον εαυτό του


To EFT είναι ένας γρήγορος τρόπος αποφόρτισης αρνητικών συναισθημάτων.EFT=Emotional Freedom Technique.Είναι ένας συνδυασμός συγκεκριμένων λέξεων-προτάσεων με χτυπηματάκια σε στάνταρ ενεργειακά σημεία στο σώμα.Δημιουργήθηκε απο τον  Cary Graig (μηχανικός στο επάγγελμα απόφοιτος του Stratford) ενω αναπτύχθηκε και απο άλλους.Δεν ενδιαφέρεται για επικλήσεις,προσευχές κλπ.που απαιτούν συμμετοχή του φλοιού αλλά στην σταδιακή αποφόρτιση του καταπιεσμένου συναισθήματος που κρύβεται σε κάποιο ιδιαίτερο συμβάν στη ζωή μας και είναι γραμμένο σε κάποιο μπλοκαρισμένο σημείο του σώματος.Μετά στο επόμενο συναίσθημα που αναδύεται,στο επόμενο κλπ.          
Μια παρομοίωση του Gary Craig είναι η εξής:Αν φανταστούμε ότι η πλάτη ενός τραπεζιού είναι τα συμπτώματα μιας ασθένειας τότε τα πόδια του τραπεζιού είναι τα ιδιαίτερα περιστατικά της ζωής μας(specific events) που έχουν έντονα αρνητικά συναισθήματα για μας.Αποφορτιζοντας τα είναι σαν να κόβουμε τα πόδια του τραπεζιού/τότε όλα τα συμπτωματα υποχωρουν  (όπως πέφτει η πλάτη του τραπεζιού).
Αυτη η αποφόρτιση μπορεί να γίνει είτε με tapping σε σημεία μεσημβρινών είτε με πνευματικό τρόπο.
          Γενικά το ασυνείδητο είναι γραμμένο στο σώμα μας.Οπως είπαμε οποιαδήποτε ασθένεια η σωματικό σύμπτωμα κρύβει μια ψυχοπαθολογία απο κάτω γραμμένη στο σώμα μας-καταπιεσμένα συναισθήματα που λιμνάζουν και πυροδοτούν την ασθένεια.   Όπως είπαμε με το EFT  μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την ένταση των αρνητικών καταπιεσμένων συναισθημάτων που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε.

Το ΕFT δημιουργήθηκε όπως είπαμε απο τον Cary Graig στην δεκαετία του 1990.Ο  Graig εμπνεύστηκε το EFT από την πιο περίπλοκη τεχνική TFT  του Αμερικάνου Ψυχίατρου Kallahan.Oυσιαστικά απλοποίησε την τεχνική του ψυχιάτρου Kallahan και εισήγαγε και κάποιες δικές του καινοτομίες.   Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ορθόδοξου EFT.
Η βασική υπόθεση είναι οτι η πηγή όλων σχεδόν των ασθενειών-σε άλλοτε άλλο βαθμό για την κάθε πάθηση και τον κάθε ασθενή είναι τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα(κ.α.σ.) τα οποία συσσωρεύονται στη διάρκεια της ζωής μας(απο τη σύλληψη στην μήτρα) μέσα μας.(θλίψη,ενοχή,φόβος,μνησικακία,ενοχή,ανησυχία κλπ.)
Βέβαια και άλλοι παράγοντες όπως π.χ.διατροφή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο αλλά η λάθος διατροφή και όλες οι εξαρτήσεις(τσιγάρο,αλκοολ,ναρκωτικά,σεξουαλικές παρεκλίσεις κλπ.) αναπτύσσονται σε τετοιο παθολογικό έδαφος .Είναι στην πραγματικότητα προσωρινές ανακουφίσεις απο την ένταση και την δυσαρέσκεια που προκαλείται απο τα κ.α.σ.  και είναι ασυνείδητη.
Αυτά τα κ.α.σ. ελλοχεύουν μέσα στα διαφορα περιστατικά ζωής μας.π.χ. ..οταν π.χ. 8 χρονων ο μεγαλύτερος αδερφός μου με πρόσβαλλε δημόσια και ενοιωσα ταπείνωση
και οργή..το περιστατικό αυτό λέγεται specific event και η (ξεχασμένη) ταπείνωση και οργή είναι συναισθήματα που ελλοχεύουν και δημιουργούν δυσαρμονία ένταση και όταν παραμείνουν χρόνια κατω απο την επιφανεια/μαζί με άλλα τέτοια συναισθήματα οδηγούν σε συμπτώματα. 
Είναι κάτι σαν ενεργειακός βούρκος που μας μολύνει και μας καταστρέφει σιγά-σιγά μέσα μας.
Όταν εξαλείψουμε με την τεχνική του EFT  αυτά τα κ.α.σ. τα συμπτώματα της όποιας ασθένειαςυποχωρούν (σε άλλοτε άλλο βαθμό ανάλογα βέβαια και με το πόσο καταστροφή ιστών έχει ήδη γίνει).
Υπάρχουν διαφορες έννοιες στο EFT όπως Ωφέλη μέσω δανεισμού,Προσέγγιση στα κλεφτά,Tearless trauma technique,Surrogate EFT,Movie technique,Tell the Story technique,Talkative EFT,TV channel technique etc.τα οποία θα τα αναλύσουμε διεξοδικά άλλη φορά

  α/μηχανικό ΕFT(tapping)

 Πολύ σύντομα στο μηχανικό EFT έχουμε:1/Μια δήλωση:Εστω π.χ. έχουμε ένα πόνο στο στομάχι.Ζητάμε απο τον ασθενή να μας πεί απο 0-10 πόση ένταση βάζει στον πόνο,που είναι ακριβώς,τι χρώμα θα μπορούσε να του βάλει/έστω μαύρο κλπ.Μετά κάνουμε την εξής δήλωση κάνοντας ταυτόχρονα ελαφρά χτυπηματάκια στο σημείο karate στο εξωτερικό μαλακό τμήμα της παλάμης του αριστερού χεριού(η δεξιού δεν έχει σημασία/μεσημβρινός λεπτού εντέρου):...Παρ όλο που έχω αυτόν τον μαύρο πόνο στην κοιλιά αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθειά και ολοκληρωτικά....
Μετα συνεχίζουμε τα χτυπηματάκια στα εξής σημεία λέγοντας ταυτόχρονα:

1/..Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά.....στην κορυφή του κεφαλιού (GV20 governing vessel)

2/.Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά..στο εσωτερικό άκρο του φρυδιού(μεσημβρινός ουροδόχου /τρίτο μάτι)

3/..Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά...Στο εξωτερικό τμήμα του κόγχου(μεσημβρινός χολής/τριπλός θερμαστής)

4/...Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά..Κάτω απο το μάτι(μεσημβρινός στομάχου)

5/...Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά...Στο άνω χείλος κάτω απο την μύτη(governing vessel)

6/...Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά...Στο πηγούνι(conception vessel)

7/..Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά...στο κάτω εσωτερικό της κλείδας/εκεί που ενώνεται με το στέρνο(μεσημβρινός νεφρών)

8/...Αυτός ο μαύρος πόνος στην κοιλιά..στην μεσομασχαλιαία γραμμή/στο ύψος της θηλής (μεσημβρινός σπλήνας-παγκρέατος)

Αυτά είναι τα βασικά 9 σημεία του ορθόδοξου EFT.Mπορούμε να κάνουμε τα χτυπηματάκια με πολλούς τρόπους:
-με τον δείκτη και τον μέσο
-με την παλάμη μας
-με την γροθιά μας 
Εμείς θα βρούμε τι είναι καλύτερο για εμάς


Μετά παίρνουμε μια αναπνοή και ρωτάμε πόσος είναι τώρα ο πόνος/διαπιστώνουμε οτι έχει ελαττωθεί.Μετα συνεχίζουμε ξανά μέχρι να μηδενιστεί τελείως.
Βέβαια αυτό είναι μια απλοποιημένη εκδοχή.Υπάρχουν πολλές τεχνικές και πολλοί τρόποι αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών.Ολες οι καταστάσεις στον οργανισμό έχουν ένα ψυχολογικό υπόβαθρο και το EFT είναι ιδανικό γι αυτό

-Χρόνιοι πόνοι
-Αγχωδεις και διαφόρων ειδών ήπιες ψυχιατρικές καταστάσεις
-Ο,τιδήποτε έχει σχέση με αυτογνωσία η προσωπική ανάπτυξη το EFT  είναι ιδανικό.
-Τελος σχεδόν όλες οι παθολογικές καταστάσεις ευνοούνται από το EFT(σε άλλοτε άλλο βαθμό η κάθε μία)

Υπάρχουν και άλλα σημεία που μπορούμε να κτυπήσουμε:

..κάτω απο τη θηλή(μεσημβρινός συκωτιού)
--στην παλαμιαία επιφάνεια του καρπού(μεσημβρινός περικαρδίου)
--στην ραχιαία επιφάνεια της παλάμης ανάμεσα στο 4ο και 5ο μετακάρπιο(μεσημβρινός τριπλού θερμαστή)
--στην εσωτερική πλευρά του αντίχειρα δίπλα στο νύχι/προς το σώμα(μεσημβρινός πνευμόνων)
--στην εσωτερική πλευρά του δείκτη δίπλα στο νύχι(μεσημβρινός παχέος εντέρου)
--στην εσωτερική πλευρά του μέσου δακτύλου δίπλα στο νύχι(μεσημβρινός περικαρδίου)
--στην εσωτερική πλευρά του μικρού δακτύλου δίπλα στο νύχι(μεσημβρινός καρδιάς)
-- στο SP6 (εσωτερική πλευρά της κνήμης/4 δάκτυλα πάνω απο έσω σφυρό)

β/Πνευματικό EFT (Optimal EFT  OEFT)

Το πνευματικό EFT  είναι η πνευματική διάσταση του μηχανικού EFT και είναι κατα τη γνώμη μου ο,τι πιο προχωρημένο υπάρχει σήμερα στον τομέα των αφάρμακων θεραπειών.Είναι ουσιαστικά οι ίδιες τεχνικές που  αναπτύχθηκαν απο τον Gary Craig και υπάρχουν στο μηχανικό EFT (τεχνική της ταινίας,προσέγγιση στα κλεφτά,τραύμα χωρίς δάκρυα κλπ.)μόνο που αντί για tapping χρησιμοποιείται μια <μεταφυσική οντότητα> που εισήγαγε ο Gary Craig και την ονόμασε Αόρατο Θεραπευτή (Unseen Therapist).
Στηριζεται στις αποκαλύψεις της κβαντικής φυσικής.

Ο διαχωρισμός ο κόσμος που μας αποκαλύπτουν οι 5 αισθήσεις μας είναι μια ψευδαίσθηση.Στο βάθος είναι όλα ένα.Αυτό που λέμε ασθένεια είναι ουσιαστικά η το σύμπτωμα που στον καθένα παίρνει διαφορετική μορφή.Η αιτία είναι πάντα όπως είπαμε πιο πανω(απο 100% έως μεγάλη συμμετοχή) τα αρνητικά καταπιεσμένα συναισθήματα  και οι άλυτες συγκρούσεις που ελλοχεύουν μέσα στα specific events  της ζωής του ασθενή  και τον απομακρύνουν απο την ολότητα.Αυτή η ολότητα είναι η Αγάπη στην πλήρη πευματική  ανιδιοτελή έκφραση της.Εχει και άλλα ονόματα σε διάφορους πολιτισμούς ανα τους αιώνες:Θεός/Αγιο Πνεύμα/Πνεύμα/Συμπαντική Ενέργεια/Τσί/Πράνα κλπ.

Υπάρχουν 2 βασικές καταστάσεις:Είτε αναζητούμε αγάπη με διάφορους τρόπους απο τους άλλους είτε ακτινοβολούμε/μοιραζόμαστε αγάπη
Ουσιαστικά ασθένεια είναι ένας απο τους πολλούς λάθος απελπισμένους τρόπους που έχουν οι άνθρωποι να αναζητήσουν αγάπη.

Ετσι βασικά το πνευματικό EFT βλέπει τις ασθένειες  και ουσιαστικά τη πραγματικότητα κάτω απο το πρίσμα των ανακαλύψεων της κβαντικής φυσικής
Σε έμπειρα χέρια το EFT  σε όλες τις μορφές του είναι ένα τρομερό εργαλειο γρήγορο,αποκαλυπτικό και θεραπευτικό.Ειδικά η πνευματική του διάσταση  μας βοηθάει να πετύχουμε απίστευτες θεραπείες γιατί στηρίζεται σε μια πλευρά της πραγματικότητας πέρα απο το στενο περιορισμένο φάσμα των 5 αισθήσεων.
Προσωπικά χρησιμοποιώ συνδυασμό τεχνικών μηχανικού και πνευματικού EFT/με πολύ καλά αποτελέσματα.Είμαι πιστοποιημένος θεραπευτής του μηχανικού  EFT  απο τον Υπάτιο Βαρελά  και εχω συνεχή εκπαίδευση στο OEFT/spiritual EFT  απο τον ίδιο τον Gary Craig και την ομάδα του.

Εδω είναι η διεύθυνση μιας δημοσίευσης από τον  Gary Craig από ένα δικό μου περιστατικό που αντιμετώπισα με EFT(μηχανικό και πνευματικό):
https://emofree.com/answers/doing-the-impossible/i-have-never-seen-anything-like-this-in-my-medical-career.html

Tελος γενικά το ΕFT είναι για να απενεργοποιούμε αρνητικά συναισθήματα και όχι να κάνουμε θετικές δηλώσεις π.χ. αγαπώ τον εαυτό μου,έχω θέληση,αγάπη,χρήμα κλπ.Η αναλογία πρέπει να είναι ενδεικτικά  9 πρός 1 δηλαδή 9 φορές απενεργοποίηση αρνητικών συναισθημάτων και 1 θετική δήλωση .
Δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγάλη παρανόηση και παρά πολλές εκδοχές του μηχανικού EFT έτσι ώστε να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να εκπαιδευτεί σωστα

Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το EFT/θετικές δηλώσεις  σε συνδυασμό με αυτούπνωση(Βλέπε ενεργοποιώντας περισσότερο τον ενεργειακό μας μαγνήτη)