OΜΟΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ


 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΟΛΑ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Υγεία=Φυσιολογικές Συχνότητες Οργάνων/σε σταθερά ηπιο αλκαλικό εσωτερικο περιβάλλον=καλή Λειτουργία Ενεργειακών Κέντρων και Μεσημβρινών/καλή λειτουργία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους με βιοφωτόνια=ομοιόσταση.Η βάση των ασθενειών ειναι ουσιαστικά η ενεργειακή διαταραχή του οργανισμού  και η βασική αιτία αυτής(σε άλλοτε άλλο βαθμό )είναι τα αρνητικά καταπιεσμένα συναισθήματα συνειδητά και ασυνείδητα που όλοι εχουμε μέσα μας.


Κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά κανένα αν πρώτα δεν θεραπεύσει τον εαυτό του  Η λέξη ομοτοξικολογία(homotoxicology) προέρχεται απο τη λέξη homo (άνθρωπος) και toxin-τοξίνη(απο την ελληνική λέξη τόξον που σημαίνει δηλητήριο. 
 Θεμελιώθηκε το 1952 από το Γερμανό γιατρό Dr. Hans Heinrich Reckeweg (1905 – 1985).
Η ομοτοξικολογία θεωρεί ότι όλα τα συμπτώματα μιας πάθησης είναι η εκδήλωση της προσπάθειας του οργανισμού να απαλλαγεί απο τις τοξίνες.Είναι μια φιλοσοφία που μέσω της οποίας γίνονται κατανοητές και συνδέονται οι εκατοντάδες ασθένειες και σύνδρομα της ιατρικής.Στην κλασσική ιατρική -που λέγεται και αλλοπαθητική δίνουμε ένα φάρμακο που σταματάει τα συμπτώματα ενω στην εναλλακτική ιατρική η θεραπεία είναι βασικά ομοιοπαθητική-δίνουμε δηλαδή φάρμακα (η έτοιμες συχνότητες μέσω του βιοσυντονισμού) όπου μέσω της αρχής τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια ενισχύεται η ικανότητα του οργανισμού για αυτοίαση.
Τοξίνες λέγονται τα δηλητήρια οποιουδήποτε είδους όπως μικροοργανισμοί,ακτινοβολίες,βαρέα μέταλλα,φάρμακα,μέσα διατροφής,αλλεργιογόνα κλπ.με συχνότητες διαφορετικές απο τις φυσιολογικές συχνότητες των οργάνων του οργανισμού. Βομβαρδιζόμαστε συνέχεια απο χιλιάδες είδη τοξινών εν δυνάμει παθογόνων για τον οργανισμό.Μπορεί να είναι εξωγενείςη ενδογενείς/έρχονται δηλαδή απ έξω η τις δημιουργεί ο οργανισμός σαν αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα π.χ.παθολογικές ορμονικές εκκρίσεις σαν αντίδραση σε ερεθίσματα,ελεύθερες ρίζες κλπ. Υγιής είναι ο οργανισμός που μπορεί να απαλάσσεται εύκολα με τις δικές του δυνάμεις απο τις τοξίνες.
Τέλος σε μια γενικότερη μορφή αρνητικά καταπιεσμένα συναισθήματα όπως οργή,μίσος,ενοχή,θλίψη κλπ.με κάποιους μηχανισμούς δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον,ελαττώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αποβάλλει τις τοξίνες και τελικά λειτουργούν αυτά καθ αυτά σαν ενδογενείς τοξίνες αλλοιώνοντας μακροπρόθεσμα τις συχνότητες των οργάνων.

  Να πούμε μερικά πράγματα εδώ για την πραγματική φύση των τοξινών και πως διατάσσονται μέσα στον οργανισμό:
   
    Απο την δουλειά των πρωτοπόρων του βιοσυντονισμού και της ομοτοξικολογίας (Ράιφ,Ρέιγκιαβικ,Voll ,Shmidt,Shimmel,Morel,Gering κλπ)είναι γνωστό οτι ο ανθρώπινος οργανισμός και γενικά όλα τα ζωντανά οργανικά συστήματα έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν τις παθολογικές πληροφορίες(τοξίνες).Και η πληροφορία δεν είναι τίποτα άλλο απο ηλεκτρομαγνητική ταλάντωση.
Σύμφωνα λοιπόν με τις βασικές θεωρίες του βιοσυντονισμού και τη θεωρία της ομοτοξικολογίας οι τοξίνες εισβάλλουν κατακερματισμένα στον οργανισμό του ανθρώπου και συσσωρεύονται σε ένα χώρο που λέγεται μεσέγχυμα-απλοικά ανάμεσα στα κύτταρα και τα αγγεία.Δημιουργούν συμπλέγματα(clusters) και<τακτοποιούνται> με αυστηρά ιεραρχημένη δομή.Επειδή όμως βρίσκονται κατω απο την επίδραση εξωτερικών(κύρια των μαγνητικών πεδίων της γής) και εσωτερικών ηλεκτ/γνητικών πεδίων-όπως ένας μαγνήτης- δημιουργούν πόλους. Σε αυτούς τους πόλους συγκεντρώνονται πρόσθετα ηλεκτρομαγνητικα πεδία με συχνότητες εχθρικέςγια τις φυσιολογικές συχνότητες των οργάνων του οργανισμού. Το επίκεντρο αυτών των εχθρικών για τον οργανισμό ηλεκτρομαγνητικών πεδίων επιδρά στον γειτονικά διερχόμενο μεσημβρινό(μεσημβρινοί -σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική-είναι κανάλια ενέργειας που συνδέουν τα όργανα μας μεταξύ τους)και επιφέρει τη δυσλειτουργία των οργάνων και συστημάτων,γιατί τα όργανα απο την πλευρά τους έχουν την τάση να αντιδρούν εύκολα σε ασθενείς ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις. Οι πληροφορίες συσσωρεύονται σε<στρώματα>σε συγκεκριμένες περιοχές του οργανισμού -όπως σε ένα κρεμμύδι.Όσο πιο μεγάλο το βάθος των πληροφοριών τόσο πιο πολύ χρόνος θα χρειαστεί για να <ξεφλουδιστούν τα στρώματα του κρεμμυδιού>και να φτάσουμε στον πυρήνα.Ετσι τα όργανα αναγκάζονται πλέον να λειτουργούν αρχικά με την δική τους και την εχθρική συχνότητα μαζί και αν συνεχιστεί η εισβολή και ταυτόχρονα η δυσχέρεια αποβολής των τοξινών με τη συχνότητα μόνο της τοξίνης. Αυτό αργά η γρήγορα οδηγεί με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία σε εκφύλιση του οργάνου,ασθένεια και τελικά θάνατο.


                                        Πίνακας 6 φάσεων

Το κατευθυντήριο διαγνωστικό και δεσμευτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στην ομοτοξικολογία είναι  ο πίνακας  των Έξι-Φάσεων. Ο πίνακας αυτός επιτρέπει την κατανομή των συμπτωμάτων σε καθορισμένα στάδια της αντίδρασης του οργανισμό και διευκολύνει έτσι την επιλογή των κατάλληλων φαρμάκων.Eίναι μια πορεία του οργανισμού απο την υγεία στην ασθένεια όπου υγεία ορίζεται η ικανότητα του οργανισμού να απαλάσσεται εύκολα απο τις τοξίνες ενώ η ασθένεια δημιουργείται απο  την προοδευτική ανικανότητα του οργανισμού να απαλλάσεται απο τις τοξίνες (τα συμπτώματα των διαφόρων ασθενειών είναι η προσπάθεια του οργανισμού να τις διώξει  ) ενώ στα τελικά στάδια υπάρχει  συσσώρευση των τοξινών εντός των κυττάρων  του οργανισμού(εκφυλιστικές ασθένειες,καρκίνος).
Υπάρχουν 3 βασικά στάδια το Χυμικό,το Μεσεγχυματικό και το Ενδοκυτταρικό.Το καθένα έχει 2 φάσεις ως εξής:
Α/ΧΥΜΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
1η Φάση: εκκριτική (απέκκριση) π.χ. ιδρώτας, έμετος.
2η Φάση: αντιδραστική (φλεγμονή), π.χ. πυρετός,ουρηθρίτιδα κλπ.
Β/ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
3η Φάση: συσσωρευτική (αποθήκευση), π.χ. αρτηριοσκλήρυνση,ηπατομεγαλία,παχυσαρκία
Η επόμενη φάση είναι υπόγεια,ύπουλη και μπορεί να κρατήσει ακόμα και δεκαετίες.Στη φάση αυτή οι τοξίνες μαζεύονται στα κύτταρα και είναι <έτοιμες>να μπούν μέσα στα κύτταρα.
4η Φάση: Εμποτισμού π.χ. ημικρανία.
Γ/ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
5η Φάση: εκφυλιστική (degeneration), π.χ. αρθροπάθεια.
6η Φάση: νεοπλασματική (υποστροφή), όγκοι
Γενικά στην ομοτοξικολογία η διάγνωση γίνεται με βάση τα κλινικά ευρήματα. Γίνεται αναφορά σε προηγούμενες παθήσεις ιδιαίτερα μολύνσεις,παιδικές αρρώστειες λήψη φαρμάκων στο παρελθόν και ευρήματα εξετάσεων.
Τα σκευάσματα που έχουν σκοπό -στα πλαίσια της ολιστικής αντιμετώπισης όπως είπαμε πιο πάνω-να ενεργοποιήσουν τις θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού για αυτοίαση
 Γι' αυτό οι θεραπείες αυτού του είδους έχουν αποτελέσματα και εκεί που οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί είναι εξαντλημένοι.
Τελειώνοντας να πούμε ότι αυτό που υποβόσκει κάτω απο τον πίνακα των 6 φάσεων είναι η ενεργειακή διαταραχή(=μπλοκάρισμα τσάκρα και μεσημβρινών)και κάτω απο αυτή είναι οι ασυνείδητες συγκρούσεις.Αρα σχηματικά:

Ασυνείδητες ψυχολογικές συγκρούσεις-ενεργειακό μπλοκάρισμα(τσάκρα μεσημβρινών)-πίνακας 6 φάσεων/όξινο ph/αλλαγή συχνοτήτων οργάνων/γονιδιακή προδιάθεση /πτώση άμυνας του οργανισμού κλπ.=διάφορες φάσεις και συμπτώματα ασθένειας