ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΟΛΑ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


    Υγεία=Φυσιολογικές Συχνότητες Οργάνων/σε σταθερά ηπια αλκαλικό εσωτερικο περιβαλλον =καλή Λειτουργία Ενεργειακών Κέντρων και Μεσημβρινών=καλή επικοινωνία των κυττάρων μεταξύ τους με βιοφωτόνια=ομοιόσταση

Κανείς δεν μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά κανένα αν πρώτα δεν θεραπεύσει τον εαυτό του«Κάθε ζωντανός οργανισμός είναι μια μηχανή προσανατολισμένη προς τους περιστρεφόμενουςτροχούς του σύμπαντος. Αν και φαινομενικά επηρεάζεται μόνο από το άμεσο περιβάλλοντης, στην πραγματικότητα, η σφαίρα τωνεξωτερικών επιρροών εκτείνεται σε άπειρη απόσταση». NikolaTesla 


 Απο την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον τομέα της αυτογνωσίας(χρόνια ανάλυσημε πιστοποιημένο ψυχαναλυτή και σωματικές Ραιχικές ψυχοθεραπείες)και την παρατήρηση ασθενών μου έχω διαπιστώσει ότι ισχύουντα εξής:

1)Οπωςκάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στο Σύμπαν έτσι και κάθε άρρωστος έχει <τη δικήτου> αρρώστεια.Στην εναλλακτική Ιατρική υπάρχουν ασθενείς και όχι ασθένειες.Επίσης όλες οι ασθένειες έχουν ένα ψυχολογικόυπόβαθρο.Κάθε ασθένεια έχει ένα ασυνείδητο(=δεν το γνωρίζει ο άρρωστος)κρυφό νόημαπου είναι προσωπικό για κάθε άρρωστο.Πολλές φορές μια αρρώστια  είναι η έκφραση του (αδύναμου)εαυτού κάποιου, χρησιμεύει για (δευτερογενές) όφελος και είναι μια προσπάθεια του ψυχικού οργάνου να εξισορροπήσει αντίθετες ορμές μέσα του.

2) Οσο πιο πολύ είμαστε υγιείς τόσο πιο πολύ θέλουμε ναπαραμείνουμε υγιείς και όσο πιο πολύ είμαστε άρρωστοι τόσο πιο πολύ θέλουμε να παραμείνουμε άρρωστοι και αντιστεκόμαστε περισσότερο στο να γίνουμε υγιείς

3)Συνήθωςπάνε μαζί ψυχολογικά προβλήματα με όξινο περιβάλλον,αλλοιωμένες συχνότητες οργάνων,ψυχολογικό και σωματικό μπλοκάρισμα.Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι ψυχολογικά παλινδρομημένος(όπως ορίζεται η παλινδρόμηση στηνψυχανάλυση)και να μην είναι καιμπλοκαρισμένος ενεργειακά η όξινος η να μην έχει παθολογικές συχνότητες.

4)Οσοπιο δυνατοί σωματικά και ψυχικά γινόμαστε,καθαρίζουμε απο τοξίνες τόσο αντέχουμεκαι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βγεί η εσωτερική μας αλήθεια.

5) Οι άνθρωποι σφίγγονται ως παιδιά μπλοκάροντας την αναπνοή τους προσπαθώνταςνα ελέγξουν τους πανικούς και τις φοβίες της παιδικής  τους ηλικίας και μετά στην ενήλικη ζωή τους τούς αναπαράγουν.Τα διάφορα είδους ψυχικά τραύματα είναι φόβος <γραμμένος> στο σώμα μας.Αυτό που πάντα μπλοκάρεται είναι η αναπνοή.Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν επιφανειακά,το οποίο σημαίνει μπλοκαρισμένη ενέργεια το οποίο μακροπρόθεσμα σημαίνει αλλοιωμένες συχνότητες οργάνων και όξινο περιβάλλον το οποίο σημαίνει αργά η γρήγορα(ανάλογα και με τη γονιδιακήεπιβάρυνση)ασθένεια. Τα σημεία πουσφίγγονται και υπολειτουργούν  εκεί συνήθως δημιουργείται ασθένεια.

 6)Οποια μέθοδο αυτογνωσίας κι αν διαλέξουμε(προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται συνδυασμός κάποιουείδους ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας μεσωματική ψυχοθεραπεία) αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο διώχνουμε τα δηλητήρια και ψυχοδηλητήρια που υπάρχουν μέσα μας και αρχίζουμε να νοιώθουμε ευεξία τόσο λιγότερο θα φοβόμαστε τον εαυτόμας τα συναισθήματα μας και την ελευθερίαμας.


Πέραν αυτών,η ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επιζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους και με τους άλλους ανθρώπους.
7) Θέληση

Η θέληση θεραπεύει. Θέληση και πίστη πάνε μαζί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, οτιδήποτε κάνουμε το διαλέγουμε ασυνείδητα για κάποιο λόγο. Είμαστε οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες της ζωής μας -"συντονιζόμαστε" με παρόμοιες καταστάσεις με τα τραυματικά βιώματα της παιδικής μας ηλικίας -για να τα διαπραγματευτούμε ξανά και να τα ξεπεράσουμε-είναι κάποιου είδους "ψυχοβιοσυντονισμού". Τίποτα όμως δεν θα καταφέρουμε αν δεν υπάρχει η θέληση να νικήσουμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Ουσιαστικά οι άνθρωποι ξεχωρίζουν ανάλογα με τη θέληση που έχουν. Όσο πιο ισχυρή η θέληση μας τόσο πιο πολλες οι ελπίδες μας να θεραπευτούμε. Δεν μπορείς να θεραπεύσεις κανένα που δεν θέλει πραγματικά να θεραπευτεί.
 Γενικές πληροφορίες για την  Ψυχανάλυση και τις ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπείες1  Ψυχανάλυση


 Ο Σίγκμουντ Φρόυντ  ήταν aυστριακός ιατρός, φυσιολόγος, ψυχίατρος και θεμελιωτής της ψυχανάλυσης. Eίναι ένας απο τις τρείς κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες(οι άλλοι δύο Κάρλ Μάρξ και Αλμπερτ Αινστάιν ) που καθόρισαν την σκέψη του 20ου αιώνα.Eισήγαγε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, την απώθηση,την προβολή,την μεταβίβαση ,την παιδική σεξουαλικότητα κλπ.
Οι επιστημονικές θεωρίες του Φρόυντ και οι τεχνικές θεραπείας που ανέπτυξε θεωρήθηκαν ιδιαίτερα καινοτόμες και αποτέλεσαν αντικείμενα έντονης αμφισβήτησης όταν παρουσιάστηκαν στη Βιέννη του 19ου αιώνα.Η επίδραση του Φρόυντ απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης. 


Η ψυχανάλυση, που θεμελίωσε ο Sigmund Freud, είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στις παιδικές εμπειρίες και στα πρώϊμα ψυχικά τραύματα του ατόμου και αφορά την κατανόηση της ψυχικής ζωής του κάθε ατόμου.
Σημαντική σημασία έχουν, για την ψυχανάλυση, οι σχέσεις που ανέπτυξε ο κάθε άνθρωπος στην πρώϊμή του ηλικία (βρεφική – παιδική) με τους γονείς του (κυρίως με την μητέρα) και η λύση ή μη του Οιδιπόδειου Συμπλέγματος.
Η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται από πρωτόγονες ορμές, ένστικτα και ανάγκες, πέρα από την κοινή λογική. Ο σχηματισμός της προσωπικότητας του ατόμου είναι αποτέλεσμα μιας σύνθεσης ή ενός συμβιβασμού των ασυνείδητων αυτών δυνάμεων και της πραγματικότητας του εξωτερικού κόσμου που περιβάλλει το άτομο.
 Οι κεντρικές ιδέες του  παρέμειναν σταθερές για πάνω απο ένα αιώνα παρά τις επιδράσεις και αμφισβητήσεις απο τους επιγόνους του.

  Ο ψυχαναλυτής βασιζόμενος στην, σε βάθος, διερεύνηση του ασυνειδήτου, με την μέθοδο του ελεύθερου συνειρμού (επιτρέπεται στον ασθενή να λέει ό,τι του έρχεται στο μυαλό, χωρίς να λογοκρίνει τίποτε) προσπαθεί να επιτύχει να αναδυθούν στο τώρα του πάσχοντος, χρονίζουσες λανθάνουσες ασυνείδητες συγκρούσεις, απωθημένα και μηχανισμούς άμυνας.
Ο αναλυόμενος αρχίζει να ξεχωρίζει την εξωτερική από την εσωτερική πραγματικότητα, καταλαβαίνει ότι η αιτία της δυσφορίας του δεν είναι πάντα η εξωτερική πραγματικότητα αλλά ο πολλές φορές ο εσωτερικός του ψυχικός κόσμος και έτσι αποφορτίζεται και σιγά – σιγά ελευθερώνεται από τις ψυχικές συγκρούσεις.Oυσιαστικά η θεραπεία γίνεται με την μεταβίβαση.Δηλαδή ο αναλυόμενος κάποια στιγμή αρχίζει να βλέπει στο πρόσωπο του αναλυτή ο,τι έβλεπε στην παιδική του ηλικία στα σημαντικά γι αυτόν πρόσωπα -συνήθως γονείς/αδέρφια κλπ.Έχει παρόμοια συναισθήματα με το παρελθόν.Η βασική επιδεξιότητα του αναλυτή είναι να τον βοηθήσει να χειριστεί την μεταβίβαση και να βοηθήσει τον αναλυόμενο να καταλάβει οτι τα πάντα προέρχονται απο τον ίδιο.                                                                                  

Στην κλασσική ανάλυση ο αναλυόμενος είναι ξαπλωμένος σε ένα ντιβάνι και ο αναλυτής κάθεται πίσω του, εκτός οπτικού πεδίου ή η συνεδρία μπορεί να είναι αντικριστή (ο ένας απέναντι από τον άλλο).Στην ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικού τύπου υπάρχει πιο άμεση επαφή και ο ασθενής ειναι αντικριστά με τον αναλυτή συνήθως σε πολυθρόνα.

Υπάρχει πλήρης εχεμύθεια στην θεραπεία διότι ο αναλυόμενος μιλά για τις πλέον ιδιωτικές και ευαίσθητες πλευρές του εαυτού του.

-Ο ψυχαναλυτής προέρχεται κυρίως από τους χώρους της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας και των ανθρωπιστικών επιστημών και είναι κάποιος που έχει πραγματοποιήσει προσωπική ανάλυση και έχει κριθεί κατάλληλος γι’ αυτό το επάγγελμα.

 Η ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικού τύπου απευθύνεται κυρίως σε καταστάσεις όπως: άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων, διατροφικές διαταραχές, ψυχολογικές εξαρτήσεις, κρίσεις πανικού, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ψυχοσωματικά προβλήματα κλπ.

 Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στην εποχή μας αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ συνηθισμένες και συναντώνται σε όλους τους τύπους ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου και πνευματικής κατάστασης.

Μερικά ελληνικά sites σχετικά με ψυχανάλυση

www.athensvoice.gr/archives/psyhanalysi-i-apokalypsi-tis-atheatis-pleyras-soy
https://el.wikipedia.org/wiki/Ψυχανάλυση
https://www.ipa.world/IPA/IPA_Docs/Greek_psychoanalysis.pdf
www.psychoanalysis-psychotherapy.gr/
www.psychoanalysis.gr/el/documents/Ioan_SPP.pdf
www.psychologia.gr/therapy/psychoanalytictherapy.htm2)Γενικές πληροφορίες  για της Ραιχικού τύπου ψυχοθεραπείες

Ο Βίλχελμ Ράιχ (Wilhelm Reich, 24 Μαρτίου 1918-3 Νοεμβρίου 1957) ήταν αυστριακός ψυχαναλυτής, μέλος της δεύτερης γενιάς ψυχαναλυτών μετά τον Σίγκμουντ Φρόυντ και μία από τις πιο ριζοσπαστικές προσωπικότητες στην ιστορία της ψυχιατρικής.
Σε νεαρή ηλικία υπήρξε διακεκριμένος ψυχαναλυτής, μαθητής του Σίγκμουντ Φρόυντ και όντας Μαρξιστής, υπήρξε δραστήριο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας από το 1928 ως το 1933. Εντούτοις, στις αρχές της δεκαετίας του 1930 οι νεωτερικές ψυχολογικές θεωρίες και οι πολιτικές απόψεις που διατύπωνε τον έφεραν σε ρήξη τόσο με το ψυχαναλυτικό κίνημα όσο και με τους κομμουνιστές. Μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 μετανάστευσε στη Σκανδιναβία, όπου τα αποτελέσματα της έρευνάς του στον χώρο, της βιολογίας, πλέον, τον απομάκρυναν ακόμη περισσότερο από τις επικρατούσες επιστημονικές απόψεις. Από το 1940 μέχρι τον θάνατό του το 1957 έζησε στις ΗΠΑ. Εκεί οι ιδέες του εξελίχθηκαν περαιτέρω, ώσπου ενοποιήθηκαν σε μια νέα, επιστημονική(σύμφωνα με τον ίδιο και τους υποστηρικτές των θεωριών του) ή ψευδοεπιστημονική (σύμφωνα με την τρέχουσα, επικρατούσα άποψη ) συνολική θεώρηση της φύσης η οποία ονομάστηκε «οργονομία». Κυρίαρχη έννοια της οργονομίας είναι η «οργόνη» που περιγράφεται ως ένα πανταχού παρόν, ελεύθερο από μάζα υπόστρωμα ενέργειας από το οποίο δημιουργούνται δευτερογενώς η ύλη, η ζωή και οι φυσικοί νόμοι.
Υπήρξε ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους διανοητές της σύγχρονης εποχής. Το φιλόδοξο εγχείρημα του, να αμφισβητήσει τα υφιστάμενα συστήματα σκέψης και να ανατρέψει βασικές επιστημονικές αντιλήψεις, απέκτησε πολυάριθμους υποστηρικτές και επικριτές. Αν και οι πρώτοι τον χαρακτηρίζουν μεγαλοφυή και πρωτοπόρο, για τους τελευταίους δεν ήταν παρά μεγαλομανής, παρανοϊκός, ή ακόμη και «απατεώνας πρώτου μεγέθους».
Έγινε γνωστός κυρίως μέσα από βιβλία, όπως Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού (1933), Η Ανάλυση του Χαρακτήρα (1933), Άκου Ανθρωπάκο (1948) κ.α. Επηρέασε γνωστούς ψυχοθεραπευτές, καλλιτέχνες και διανοούμενους. Η κριτική του απέναντι στα κοινωνικά και σεξουαλικά ήθη ενέπνευσε τα νεανικά κινήματα αμφισβήτησης των δεκαετιών του 1960 και 1970.Η συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης της ψυχολογίας του περασμένου αιώνα, αν και παραγνωρισμένη, υπήρξε ουσιαστική.Η επιμονή με την οποία υποστήριζε κόστισε στον Ράιχ, σε κάποιο βαθμό, την επιστημονική του υπόληψη και τον οδήγησε σε αρκετές αναγκαστικές μετακινήσεις υπό την πίεση αντιδράσεων και διώξεων. Τη δεκαετία του 1950 η αντιπαράθεση του με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σχετικά με την ιατρική εφαρμογή της οργονομίας κορυφώθηκε με μια πολυσυζητημένη δικαστική διαδικασία η οποία είχε κακή έκβαση για τον ίδιο και το έργο του. Μέρος των βιβλίων του καταστράφηκε από τις αμερικανικές αρχές (τα υπόλοιπα λογοκρίθηκαν) και ο Ράιχ βρέθηκε στη φυλακή, όπου πέθανε περιθωριοποιημένος και στιγματισμένος αλλά παρ όλα αυτά βέβαιος για την σπουδαιότητα των ανακαλύψεων του.

Μερικά  ελληνικά sites σχετικά με τη ραιχική ψυχοθεραπεία

www.kentroraix.gr
www.athenspsychotherapy.g
www.psychotherapeia.net.gr
https://www.omorfizoi.gr/directory/kentro-raix/
https://agapiugeia.wordpress.com/2014/01/.../ραϊχική-ψυχοθεραπεία-και-σωματικές-π

3)Γενικές πληροφορίες για την ψυχοθεραπεία τύπου GestaltΗ λέξη Gestalt είναι γερμανική και σημαίνει «σχήμα». Η βασική κεντρική ιδέα είναι να πάψουμε να παίζουμε νοητικά κόλπα και να είμαστε στην περιφέρεια συνέχεια του κεντρικού εαυτού μας το οποίο μεταφράζεται να ζούμε στο παρελθόν και στο μέλλον και όχι στο εδώ και τώρα.                                                                                             
Είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης ατόμων που αισθάνονται ανήσυχα - πως κάτι δεν πάει καλά.  Ο στόχος είναι να βοηθηθεί το άτομο να συνειδητοποιήσει τις σκέψεις του, τις συμπεριφορές του, τις εμπειρίες του και τα συναισθήματά του και να αναλάβει την ευθύνη γι αυτά. Με άλλα λόγια, να επικεντρωθεί το άτομο στις διαδικασίες που συμβαίνουν μέσα του με αφορμή τα εξωτερικά ερεθίσματα, αποφεύγοντας τα <κόλπα> του νού που διεγείρονται αυτόματα και λειτουργούν ασυνείδητα.
Η μέθοδος αποτέλεσε μέρος αυτού που ονομάστηκε Ουμανιστική Ψυχολογία και διαμορφώθηκε από τους Fritz Perls, Laura Perls και Paul Goodman (σχολή του Βερολίνου) στις δεκαετίες 1940 και 1950.
Στο επίκεντρο της θεραπείας Gestalt είναι η ιδέα της αυτογνωσίας. Το άτομο ενθαρρύνεται να γνωρίσει τα προσωπικά του συναισθήματα και τις συμπεριφορές του, και το αποτέλεσμα που δημιουργείται στον κόσμο γύρω του.
Με τη θεραπεία Gestalt το πάσχον άτομο οδηγείται να αναγνωρίσει πως ένας στημένος μηχανισμός μέσα του προσπαθεί να αποφύγει τα συναισθήματα του παρόντος. Όταν το άτομο αρχίσει να αναγνωρίζει το γεγονός αυτό, αρχίζει και να αισθάνεται καλύτερα. Όμως χρειάζεται αρκετός χρόνος και αρκετές επαναλαμβανόμενες συνεδρίες για να ολοκληρωθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


Μερικά  ελληνικά sites σχετικά με τη ψυχοθεραπεία  τύπου Gestalt

www.gestaltfoundation.gr/index.php/el/gestalt.../therapeutiki-proseggisi-gestalt
gestalt.hagt.gr/η-ψυχοθεραπεία-gestalt/
https://el.wikipedia.org/wiki/Ψυχολογία_Gestalt
psychografimata.com/6802/ta-vasika-stichia-tis-theorias-gkestalt/

Σωματικά επικεντρωμένη ψυχοθεραπεία Gestault


H σωματικά επικεντρωμένη ψυχοθεραπεία Gestault/η τεχνική της άδειας καρέκλας-για την  οποία έχω προσωπική εμπειρία και εκπαίδευση για θεραπευτής  -είναι κατα την γνώμη μου ο πιο σύντομος δρόμος να μπεί κάποιος στο ασυνείδητο του.Συνδυάζει την βαθειά σπλαχνική αναπνοή μέ την έκφραση,απομόνωση και βαθειά κατανόηση κάθε απωθημένου βιώματος μέσω της τεχνικής της <άδειας καρέκλας>.


Βασικά σημεία είναι:


α)Σπλαχνική αναπνοή με το στόμα.Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές για να επικεντρωθεί η αίσθηση στα σπλάχνα(όταν λέμε σπλάχνα όλα τα όργανα που περιέχονται στην  λεκάνη,κοιλιά και θώρακα με τίς περιτονίες τους και τον συνδετικό ιστό)-όπως περιέγραψε τα σπλάχνα σου είναι υγρά η ξηρά,ζεστά η κρύα,τι χρώμα φαντάζεσαι ότι έχουν κλπ.)


β)<Γείωση> και άνοιγμα της <οπίσθιας μυικής αλυσίδας> με συγκεκριμένες τεχνικές.Οπίσθια μυική αλυσίδα λέγεται το σύνολο των ομάδων μυών στο οπίσθιο τμήμα του σώματος απο τις φτέρνες μέχρι το κεφάλι.Όσο χαλαρώνει η οπίσθια μυική αλυσίδα τόσο απελευθερώνεται η αναπνοή και τόσο βγαίνουν τα καταπιεσμένα συναισθήματα.


γ)Ο θεραπευόμενος καλείται αρχικά να προσδιορίσει τον χώρο του και που θα σταθεί  και όταν αρχίσει να μιλάει (για τα πραγματικά του προβλήματα)-ανάλογα με την εκτίμηση του θεραπευτή-καλείται να ταυτίσει  κάποιο αντικείμενο του χώρου με συναισθήματα,λέξεις,φαντασιώσεις κλπ.Όλα έχουν σημασία-που στέκεται κάποιος τι αντικείμενο διαλέγει κλπ.


δ)Ο θεραπευόμενος μετά καλείται ερχόμενος σε επαφή με το αντικείμενο που διάλεξε (ακουμπώντας κλπ.)να <γίνει>αυτό το συναίσθημα,φαντασίωση κλπ.-να το απομονώσει έτσι-και να το εκφράσει.Ετσι το συναίσθημα μπορεί να συνδεθεί και να οριοθετηθεί στο τι σημαίνει το κάθε τι για τον θεραπευόμενο με πολύ γρήγορο και σίγουρο τρόπο.


ε)Αυτό γίνεται με διάφορα αντικείμενα του χώρου μέχρις ότου βγεί αρκετό ασυνείδητο υλικό. Κάθε φορά που ο θεραπευτής κρίνει οτι ο άρρωστος έχει μπλοκαριστεί πάλι με διάφορες τεχνικές του απελευθερώνει την αναπνοή.


στ)Στο τέλος ο θεραπευόμενος καλείται να πραγματοποιήσει αποταύτιση απο το κάθε αντικείμενο και να <επανέλθει>.
ΥπνωσηΗ ύπνωση έχει χρησιμοποιηθεί απο την αρχαιότητα για ψυχοθεραπεία και είναι μια μέθοδος που  κάποιος μπορεί να πάει στην ρίζα των προβλημάτων του που είναι η παιδική ηλικία αλλά και άλλου είδους εμπειρίες  -που δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με την εμβρυική και παιδική ζωή.(Ο Φρόυντ την είχε αρχικά χρησιμοποιήσει αλλά μετά την εγκατέλειψε και δούλεψε τον ελεύθερο συνειρμό.

Μιά απο τις πολλές μεθόδους είναι η εξής:

α)Αρχική εκτόνωση  καταπιεσμένης ενέργειας (τινάγματα χεριών-ποδιών κλπ)

β)Αναπνοές- εισπνοή με μύτη σπονδυλική στήλη τόξο κυρτό πρός τα εμπρός -στήθος έξω/λεκάνη πίσω
εκπνοή με στόμα σπονδυλική στήλη κοίλο πρός τα εμπρός λεκάνη εμπρός και πάνω,στήθος πίσω πηγούνι κάτω/ακουμπάει στο στέρνο.Τα μάτια κλειστά οι βολβοί των ματιών είναι στραμμένοι πρός τα επάνω κοιτάνε πάνω 60 μοίρες γωνία.Ο θεραπευόμενος εγκαλείται να χαλαρώσει σταδιακά βλέφαρα,μάτια,κεφάλι,αυχένα,στέρνο,χέρια κλπ.μέχρι όλο το σώμα βαρύνει και βγεί το συναίσθημα ότι είναι <ασήκωτος>σαν μολύβι.Ο θεραπευόμενος επίσης όσο χαλαρώνει έχει το συναίσθημα ότι πέφτει-π.χ.σε πηγάδι,κατεβαίνει σκάλα κλπ./ενθαρρύνεται να μην το εμποδίσει και να επιτρέψει στον εαυτό του να <πέσει>. 5-10 αναπνοές ανάλογα .

γ)Όταν ο θεραπευόμενος έχει χαλαρώσει και βαρύνει αρκετά -σπρώχνεται ελαφρά και σωριάζεται σε πολυθρόνα η οποία γυρνάει έτσι ώστε ο θεραπευόμενος να οριζοντιωθεί με το έδαφος

δ)Ο θεραπευόμενος εγκαλείται να <πάει> όπου θέλει αυτός και να αφήσει τον εαυτό του να μιλήσει

-είναι σημαντικό  να πούμε εδώ  ότι σ αυτή την τεχνική που περιέγραψα πιο πάνω ο θεραπευόμενος έχει ταυτόχρονα συνείδηση είναι δηλαδή σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα.

                                       


Θεραπευτικός κώδικας Alexander Loyd


Δημιουργήθηκε  απο τον Dr. Αlex Loyd και είναι ένας συνδυασμός επίκλησης/προσευχής και αποστολής ενέργειας με ενωμένα δάχτυλα σε 4 θεραπευτικά κέντρα (6ο και 5ο τσάκρας) που αντιστοιχούν στην υπόφυση,επίφυση,προμήκη μυελό και αυχενική μοίρα νωτιαίου μυελού.


                                                   Θεραπευτικός κώδικαςΠροσεύχομαι όπως όλες οι γνωστές και άγνωστες αρνητικές εικόνες,οι ανθυγιεινές

πεποιθήσεις,καταστροφικές κυτταρικές μνήμες,όπως και όλα τα ζητήματα υγείας που

συνδέονται με ................................,να εντοπιστούν,να ανοιχθούν και να θεραπευτούν

καθώς ο/η...................... θα γεμίζω με το φώς,τη ζωή και την αγάπη του Θεού.Εύχομαι

επίσης η αποτελεσματικότητα αυτης της θεραπείας να αυξηθεί κατά εκατό η και

περισσότερες φορές.---τα δάχτυλα ενωμένα
---5-7 εκατοστά απόσταση απο το δέρμα
---4 θεραπευτικά σημεία:α/ανάμεσα στα φρύδια
β/στους κροτάφους άμφω 1 εκατοστό μπροστά και πάνω απο κάθε αυτί
γ/στην κάτω γνάθο άμφω 1 εκατοστό μπροστά και κάτω απο κάθε αυτί
δ/στο μήλο του Αδάμ
----μόλις πούμε την προσευχή με τα δάχτυλα ενωμένα μετά ακουμπάμε τα θεραπευτικά σημεία με ανοιχτή την παλάμη


Με μικρές παραλλαγές μπορούμε να στέλνουμε θεραπευτική ενέργεια σε κάποιον άλλο.

Περισσότερα εδώ:

www.dralexanderloyd.com

https://www.youtube.com/channel/UCKFfk2Y-pCXPw46aQ7fr8CQhttps://youtu.be/8y5tuJ3Sojc


https://youtu.be/l7Gwi9o4pj8


https://youtu.be/5ow8q6_aj_whttps://youtu.be/jvFtsXiVBoU
http://www.viosyn.gr/2017/06/noitiki-energeiaki-anisorropia.htmlhttps://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjah8H8kMzSAhUDAxoKHSJ_AjUQFggoMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.psyche.gr%2Fpsychology.htm&usg=AFQjCNGAcZBjfrg5mrgKRtb0uMswfArOWg

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ