Το Θέλω Τώρα-οι 7 Ερμητικές Αρχές


Το Θέλω Τώρα-οι 7 Ερμητικές Αρχές


 Οι άνθρωποι γενικά τριγυρνάνε αναστατωμένοι λέγοντας πόση πολλή δύναμη θέλουν να έχουν και πως θέλουν τα πράγματα να γίνουν όπως θέλουν αυτοί αμέσως.Άλλοι π.χ.τρελλαίνονται για το πως θέλουν τον τέλειο σύντροφο η το τέλειο σπίτι,εξοχικό κλπ.κατευθείαν.Αλλοι θέλουν να γίνουν κατευθείαν διάσημοι και να έχουν ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων ολόγυρα τους-κυρίως οι νέοι άνθρωποι. Αλλοι θέλουν όλες τις γυναίκες του κόσμου και να έχουν σεξ μαζί τους.Ολοι τρελλαίνονται για τα λεφτά που τα θέλουν εδώ και τώρα.Γενικά είναι κοινή αίσθηση οτι ό,τι το συντομώτερο συμβαίνει αυτό είναι και το καλύτερο.

Ομως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στον μικρόκοσμο μας που νομίζουμε είναι η πραγματικότητα.

 Το σύμπαν  δεν λειτουργεί έτσι.Οι αλλαγές στη φύση γίνονται σταδιακά και το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους.Υπάρχει ένα συνεχές διαλεκτικό (προτσές) και ένα συνεχές πέρασμα απο την ποσότητα στην ποιότητα.Τα είδη εξελίχθηκαν στην διάρκεια εκατομμυρίων ετών και για να περάσει μια επιδεξιότητα στο γενετικό μας υλικό χρειάζονται πολλές ζωές συνεχούς εφαρμογής αυτής.               Ο βασικός κανόνας είναι ότι όσο πιο αργά αλλά σταθερά δημιουργηθεί κάτι τόσο πιο πολύ θα παραμείνει.Αυτό ισχύει για οτιδήποτε:άτομα,ομάδες,έθνη,αυτοκρατορίες κλπ.                                                      Θα πρέπει να καταλάβουμε οτι όλα όμορφα η άσχημα πράγματα τα καλούμε.  Ολα εξαρτώνται απο τη δύναμη της ψυχής κάποιου.Όσο πιο ισχυροί είμαστε πνευματικά και ψυχικά τόσο πιο εύκολα θα έρθουν αυτά που επιθυμούμε.Βέβαια το σημαντικό είναι να ξέρει κάποιος τι θέλει όσο πιο νωρίς γίνεται.Αν μπαίνουν παιδικά τραύματα,απωθημένα κλπ.που είναι πάντα μεταμφιεσμένα-δηλαδή άλλο νομίζουμε ότι θέλουμε και άλλο είναι απο κάτω-τότε  η ζωή χάνεται παίζοντας το παιχνίδι των άλλων  και όχι το δικό μας=σπαταλάμε την ενέργεια μας,.

 Όσο πιο ισχυροί πνευματικά είμαστε τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν οι αλλαγές στη ζωή μας.Aλλά και τόσο έτοιμοι θα είμαστε για αυτό.

Παράδειγμα: Ας πούμε αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο  αποκτούσατε θεεικές δυνάμεις και μπορούσατε να ελέγχετε τα πάντα κατευθείαν,με μία κίνηση του χεριού ακόμα και ολόκληρα έθνη.Αν δεν είσασταν έτοιμος και προετοιμασμένος το πιο σίγουρο είναι ότι θα αποτυγχάνατε.Οι πιο ισχυρές αποκαλύψεις και <συμπτώσεις>γίνονται σε συγχρονισμό με <υπερβατική κατανόηση>.                                                                                                                           

Aλλο παράδειγμα:Ας πούμε αύριο βρίσκατε τον ιδανικό άτομο-σύντροφο που ονειρευόσασταν.Θα την/τον ικανοποιούσατε;Θα ήταν όλα άψογα;Είστε έτοιμος γι αυτό;Η <αλλαγή>έρχεται όταν δουλεύετε πάνω σ αυτό.                                         

Αυτό ισχύει και για τα χρήματα όπου είναι ένας τομέας όπου οι άνθρωποι τρελλαίνονται.Πρέπει να τα καλείτε τα χρήματα αλλά και να τα διατηρείτε και αυξάνετε.Αν δεν είστε έτοιμος να έχετε μεγάλα ποσά (ανασφάλειες,φοβίες κλπ.)όσα και να έρθουν θα τα χάσετε αργά η γρήγορα.Όλες οι αντιδράσεις φόβου (π.χ.επειδή φοβάμαι ο,τι θα με κλέψουν/κρατώ τα χρήματα κοντά μου)οδηγούν αργά η γρήγορα σ αυτό που φοβόμαστε.Αυτή είναι βασική αρχή του νόμου της έλξης ο οποίος είναι μια επιβεβαίωση του φαινομένου του συντονισμού.

Οσο πιο ισχυροί πνευματικά είμαστε τόσο πιο εύκολα θα έρθουν αυτά που θέλουμε σε εμάς.Μπορεί να είμαστε σωματικά ισχυροί,ψυχικά ισχυροί(να έχεις καρδιά που λένε)αλλά αν δεν είμαστε πνευματικά ισχυροί =πραγματική γνώση,φώτιση δεν θα έχουμε ποτέ αυτά που θέλουμε πραγματικά.

  


Ισχύουν οι εξής 7 Ερμητικές Αρχές:(γνωστές απο την αρχαιότητα)

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(Όλα είναι Νούς)
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ(Ο,τι συμβαίνει στον μακρόκοσμο συμβαίνει και στον μικρόκοσμο
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ(Ολα δονούνται)
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ(Ολα κινούνται ανάμεσα σε 2 πόλους)
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ(Ολα έχουν ρυθμό)
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ και του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ(Κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία και κάθε αιτία έχει ένα αποτέλεσμα)
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ(Ολα έχουν 2 γένη-αρσενικό και θηλυκό)Πηγή: https://greek1.blogspot.com/2014/06/blog-post_2.html#ixzz4mzwC4j9a 

www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view...id...

www.nea-acropoli-heraklio.gr/index.php/2013-11-18-23-34-24/2013.../94-7

www.esoterica.gr/articles/esoteric/kimbalio/kimbalio.htm